8. svibnja 2015. prijatelji iz Iloka i okolice posjetili su prijatelje u Rami. Inače, ovo je četvrto druženje Iločana i Ramljaka, a gostima je ovo drugi posjet Rami.

Po samom dolasku u Ramu upriličen je obilazak župe sv. Ivana Krstitelja na Uzdolu i Memorijalnog centra. Domaćin don Miljenko Džalto proveo je goste kroz župu te ih upoznao sa njenim znamenitostima, poviješću i žrtvama Uzdola. Uz kratko druženje razmijenjene su ideje za buduće susrete.

Navečer, u 19 sati, u Sportskoj dvorani u Prozoru odigrana je revijalna malonogometna utakmica između rekreativaca Rame i gostiju iz Iloka.

Druženje je nastavljeno u Motelu Rama uz bogatu trpezu i Iločku graševinu, koju su nam gosti donijeli a ujedno i proizveli. Goste je zabavljao PAB band. Zahvalili bi se ovdje i osoblju Motela Rama na dobrodošlici i lijepoj usluzi.

Danas, 9. svibnja, gosti iz Iloka posjetili su Franjevački samostan Šćit gdje ih je dočekao domaćin fra Miljenko Petričević koji ih je upoznao sa znamenitostima župe. Nakon kratke okrijepe gosti su nastavili svoj put prema Širokom Brijegu.

Svim prijateljima koji su zaslužni za ove susrete iskreno hvala i nadamo se da će se ova tradicija nastaviti.
 
Tekst i foto: Zdravko Pavlović