Učenici i djelatnici OŠ Veselka Tenžere Uzdol su jednodnevnim izletom u Sarajevo obilježili Dan škole koji se inače obilježava 15. svibnja. Željni druženja i putovanja poslije dvije godine mirovanja zbog korone, učenici su jedva dočekali izlet. Rani jutarnji sati nisu bili prepreka za ugodnu i raspjevanu atmosferu u autobusu. Prva točka odredišta bio je Stup gdje nas je ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije dočekao domaćin i vodič don Marin Babić.

Srdačna dobrodošlica, doručak i obilazak crkve bili su neizostavan dio ovog susreta. Sljedeće odredište bio je centar Sarajeva i obilazak znamenitosti po kojima je ovaj grad poznat. Učenici su imali priliku vidjeti crkve, katedralu, džamiju, Baščaršiju, a neizostavan je dio bio i Principov most i Gradska Vijećnica. Učenici su tako spojili svoje znanje iz povijesti i likovne kulture. Neizostavan je bio sladoled i kava na Baščaršiji.

U poslijepodnevnim satima posjetili su Nadbiskupijski  centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. Riječi dobrodošlice uputio nam je ravnatelj Centra don Šimo Maršić, a o radu i aktivnostima ovog Centra upoznala nas je g. Marija Puljić. Na povratku kući učenici i djelatnici posjetili su i Vrelo Bosne. Mirna oaza sa šumom izvora vode i lahorom godila je poslije vrućeg dana. Učenici su iskoristili vrijeme i za igru, šetnju i slikanje. Kući su stigli u kasnim večernjim satima.

Učenici i djelatnici zahvaljuju svima koji su ovaj izlet učinili posebnim i jedinstvenim. Velika hvala ide župniku don Ivanu Ivančeviću, vodiču don Marinu Babiću, ravnatelju Centra Ivan Pavao don Šimi Maršiću kao i g. Mariji Puljić. Zahvala ide i općini Prozor-Rama na prijevozu.

OŠ Veselka Tenžere tinja poput iskre. Iako se broj učenika smanjuje svugdje, na Uzdolu i ove godine ima jedan prvašić. Mnoge aktivnosti su provedene u ovoj školi koja broji trenutno 19 učenika, od toga je njih šeste učenika završnog devetog razreda.  Nastava se izvodi u kombiniranim odjelima što može biti često i prednost. Iako mala brojem, ova škola je velika svojim srcem pa se mnoge humanitarne akcije organiziraju unutar škole, često znane samo učenicima, djelatnicima i onima kojima se pomaže. Učenici sudjeluju na svim redovnim školskim i županijskim natjecanjima.

Učenicima i djelatnicima čestitamo Dan škole i zaključujemo da je lijepo biti učenik i djelatnik ove škole koju krase lijepi međuosobni odnosi.

Tekst i foto: Božana Nikolić