U Domu kulture u Prozoru sinoć je održana promocija dokumentarnog filma ''Štafeta smrti", koji govori o 11 hrvatskih branitelja koji su u proboju iz okupiranih Bogdanovaca 10. studenog 1991. krenuli u ''štafetu smrti''.

Ušli su u minsko polje, odlučni pronaći siguran put za civile do Nuštra i Vinkovaca, pod cijenu vlastitog života.

Bili su to Zoran Antunović, Ramo Hrbatović, Tihomir Iveta Piđo, Stjepan Katić, Josip Knežević, Marko Knežević, Žarko Manjkas Crvenkapa, Antun Petričić, Anto Šarić te jedini danas preživjeli Đuro Kovačevići Ivica Jurčan. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili nakon što je prvi u proboju nedaleko od Marinaca nagazio na minu.

Od 11 teško ranjenih branitelja u minskom polju na licu mjesta isti dan ili dan kasnije poginulo je i umrlo čak njih sedam, dok su njih četvorica uspjeli preživjeti 9,10 pa čak i 12. dana. Nakon rata od posljedica ranjavanja od njih četvoro preživjelih umrla su još dvojica, dok su danas živi još samo Ivica Jurčan i Đuro Kovačević koji su ujedno i glavni pripovjedači u filmu.

Zanimljivo je da u igranim scenama proboja iz Vukovara HOS-ovce u filmu glume njihovi sinovi.

Smisao filma je podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku bez obzira na kojim su se hrvatskim bojišnicama nalazili.