Dan škole prilika je iskazivanje međusobne zahvalnosti. Učiteljima je to prilika da ponovno osvjeste ljepotu svog učiteljskog poziva, učenicima da radosno prepoznaju svoju ulogu u učenju i otkrivanju svijeta oko sebe, a roditeljima zahvalnost na uspješnoj suradnji.

U dvorani prozorskog Doma kulture, učenici, roditelji, djelatnici i uzvanici, svečano su obilježili Dan škole OŠ Marka Marulića.

Program priredbe u 11 sati prigodnim riječima otvorili su voditelji programa.
 
Ravnatelj škole gosp. Tihomir Marić, izrekao je riječi dobrodošlice, pozdrava, čestitke i zahvale, a potom je i uručio prigodne diplome učenicima koji su osvojili prva mjesta na školskim natjecanjima. Uz pljesak nazočnih, ravnatelj je uručio 12 (dvanaest) diplomi zaslužnim pojedincima i predstavnicima ekipa. Diplome su uručene na natjecanjima iz njemačkog jezika, matematike, engleskog jezika, biologije, poezije, Glazbenog festivala, Krasnoslova, te pobjednicima malonogomenog i šahovskog turnira.

Voditelji su nakon toga čestitali i ostalim pobjednicima, posebno ekipi koja je osvojila drugo mjesto na županijskom kvizu iz povijesti, a vjeronaučnoj ekipi zaželjeli su puno uspjeha na predstojećem županijskom natjecanju.

Program priredbe sastojao se od 12 (dvanaest) točki, a recitacijom Moja škola učenici četvrtog razreda preuzeli su pozornicu i tako uveli nazočne u svijet poezije, plesa, pjesme, glume ... jednom riječju radosti i pozitivnih poruka.
Maleni Folkloraši predstavili su običaje, pjesme i plesove ramskoga kraja.

Što najmlađi učenici misle o školi i što od nje očekuju kroz tekst recitacije Košnica znanja izrekle su Josipa i Marija.
Kako je nedavno bio spomendan sv. Jurja koji se od davnina smatra pravim početkom proljeća, učenici III-1 kroz pjesmu Došo, došo Jura pozvali su početak proljeća i ljepše sunčanije dane.

Članovi dramske sekcije u ulozi liječnika kroz zanimljiv skeč Dug treba vratiti promovirali su zdrav život.
Školski zbor Djeca Rame izveo je dvije pjesme i to: Za ona dobra stara vremena i Volim i postojim.

Kakve snove ima jedna bilježnica kroz tekst recitacije Letač od papira otkrili su učenici prvog razreda: Andrija, Ines, Karla i Luka.

Učenici III-2 kroz pjesmu Pjevala je ptica kos zajedno s publikom koja im se pridružila u pjevanju, otkrili su što u stvari želi ova ptica.

U nastavku programa, nazočni su imali priliku vidjeti i čuti plesnu točku ritmičke sekcije pod nazivom Chery, chery lady.
Učenica Iva Grbeš, pobjednica školskog natjecanja Krasnoslov, izrekla je tekst pjesme Mlin na Rami kojom će predstavljati školu na županijskom natjeanju.

Učenica Ana Markešić, pobjednica školskog natjecanja Glazbeni festival, izvela je pjesmu Ako tražiš nekoga kojom će isto kao i Iva predstavljati školu na županijskom natjecanju.

Program pripredbe završio je prigodnim oproštajnim videom ovogodišnjih maturanata (učenika devetoga razreda). Ovom točkom iznijeli su svoje emocije, sjećanja i uspomene na dio svoga životnog razdoblja.

Voditelji programa bili su učenici Ivan Ćališ i Nikola Škarica, a za uređenje i uljepšavanje pozornice pobrinuli su se učenici i dio učitelja.

Program je realiziran zahvaljujući vrijednim učenicima, učiteljima odnosno djelatnicima škole.

Preostale diplome za osvojena mjesta na školskim natjecanjima biti će uručena u narednom periodu u prostru škole.
Nakon kratkog druženja u predvorju Doma kulture, za djelatnike i pozvane uzvanike u prostorijama Šahovskog kluba upriličen je prigodni domjenak.

Svim djelatnicima i polaznicima Osnovne škole Marka Marulića Prozor želimo SRETAN DAN ŠKOLE.

Tekst i foto: Foto i novinarska sekcija OŠ Marka Marulića Prozor