Večeras je u Rumbocima upriličena mala svečanost, a povod je bio otvaranje novoizgrađene župne dvorane, koja će u budućnosti imati višestruku namjenu. Od vjerskih do kulturnih, ali i za druge potrebe ove župe.

Prigodnim programom i blagoslovom, dvorana je službeno otvorena. Svečanost otvaranja, svojim nastupom upotpunili su župni veliki, mali i framin zbor, mlada glazbenica Lucija Šarčević kao i učenici Osnovne škole fra Jeornima Vladića, koji su izveli predstavu „Diva Grabovčeva“.

Proteklih dana završeni su posljednji radovi na postavljanju opreme, tehnike i namještaja i od večeras, dvorana može služiti onome čemu je i namjenjena.

Uz veliku dvoranu, koja je prilagođena za različite potrebe, tu je i manja, koja će služiti za rad Frama-e i druge potrebe mladih koji aktivno sudjeluju u radu župne zajednice.

Velika dvorana, po potrebi može služiti kao kino dvorana, ali i dvorana za izvođenje predstava ili proba župnog zbora, promocije knjiga i sl.

Večerašnjim otvaranjem dvorane i predajom na uporabu, župa Rumboci osigurala je odlične uvjete za rad i nastavak djelovanja, u prvom redu članova Frama-e i župnog zbora, ali i prostor koji je prikladan i za druge potrebe ove župne zajednice.

Svečani blagoslov dvorane obavio je fra Ivan Jelić.

Na poseban način župnik fra Jure Perić se zahvalio svojim župljanima, kao i donatorima, općini Prozor-Rama sa načelnikom, fra Josipu Joziću za prevođenje molbi za pomoć iz njemačkog govornog područja, Elektroprivredi HZ-HB, Crkvenoj organizaciji organizaciji „Kirche in not“, njemačkoj biskupiji Tür, nadbiskupiji München, biskupiji Köln, župi svetoga Georga iz švicarske. Zahvalio je također i svim izvođačima radova na ovoj dvorani.

Po završetku programa druženje župljana i njihovih gostiju nastavljeno je uz prigodan domjenak i "čašicu razgovora".