Kao i u drugim župama, blagdan sv. Nikole biskupa, radosno je proslavljen i u župi Presvetoga Srca Isusova Prozor.

U subotu, 5. prosinca, uoči Druge nedjelja Došašća i blagdana sv. Nikole, za prijavljenu djecu predškolske dobi te vjeroučenicima nižih razreda osnovne škole, upriličena je podjela radova čemu je prethodilo je euharistijsko slavlje te prigodni program.

Svetu Misu u 17 sati u župnoj crkvi, predslavio je vlč. Andrej Lukanović, župni vikar, koji je u prigodnoj propovijedi između ostaloga naglasio važnost pomaganja i redovitog sudjelovanja u euharistijskim slavljima.

Euharistijsko slavlje svojim sviranjem i pjevanjem uljepšali su članovi i članice župnog Tamburaškog sastava.
Po završetku slavlja sv. Mise, uslijedio je prigodni program i podjela darova.

Program je započeo obraćanjem župnika Stipe, voditeljica Jelene i Marije te uvodnom pjesmom Sveti Niko svjetom šeta koju je izveo Zbor „malenih župljana i župljanki“ predvođen s. Olgom Kikić, SMI.

U nastavku programa Zbor je izveo još dvije pjesme, a vjeroučenici nižih razreda su izrekli jednu recitaciju te izveli i jedan kratki igrokaz.

Kulminacija programa uslijedila je nakon dolaska samoga sv. Nikole koji se okupljenima obratio s par prigodnih riječi. Poslije "smirivanja krampusa“, sv. Nikola je u nazočnosti „anđela“ i uz pomoć svojih „mladih pomoćnika“ podijelio toliko iščekivane darove.

Tijekom programa nazočnima se obratio i mjesni župnik vlč. Stipo Knežević koji je između ostaloga čitao imena prijavljene djece.  

Osim župnika, župnoga vikara, časnih sestara, zauzetih župljana i župljanki, mladih, pjevača, svirača, ministranata ... za ostvarenje ovoga događaja svakako treba zahvaliti roditeljima te dobrim ljudima.

Tekst: Marinko Rumbočić
Foto: Župa Prozor