U prijepodnevnim satima započeo je susret budućih krizmanika Ramskog dekanata.

Susret se održava u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih (NCM) Ivan Pavao II. iz Sarajeva i suradnju Ramskog dekanata.

Lokacije susreta biti će prostor Osnovne škole Marka Marulića Prozor te župne crkve Presvetog Srca Isusova Prozor.
Tema susreta jeste: Hodimo zajedno!

Cilj ovog susreta jeste omogućiti krizmanicima da se međusobno upoznaju i razmjene iskustva te na kreativan i zabavan način prodube svijest o ljepoti zajedništva u Crkvi te pozovu da budu duša Crkve, odnosno aktivi članovi svojih župnih zajednica oslanjajući se na snagu Duha Svetoga.

Susretu nazoči oko 160 mladih koji se pripremaju za sakrament potvrde.

Pozdravni govor na početku događaja izrekao je ramski dekan mons. Marko Tomić, a u ime Centra nazočnima su se obratili vlč. Ivan Matijević i mladi gospodin Matej Dužnović koji je predstavio program dnevnog rasporeda.

Nakon predstavljanja animatora iz Sarajeva i župe Prozor, uslijedila je podjela u šest skupina, a potom i prva radionica (Moje putovanje) pod vodstvom animatora.

U nastavku programa predviđeni su još: ručak, rekreacijsko-zabavni dio, druga radionica (Crkva-zajednica), a kao vrhunac susreta, krizmanici će pristupit sakramentu sv. Ispovijedi te sudjelovati u euharistijskom slavlju. Tijekom sv. mise pjevat će Zbor mladih župe Prozor.

Ovo je prvi susret krizmanika ovakve vrste u Ramskom dekanata i ujedno prvi po redoslijedu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.
Domaćin ovoga susreta bila je župa Prozor, a osim svećenika i časnih sestara, svoj obol u realizaciji susreta dali su i sami krizmanici koji su donijeli slastice kao bi se svi mogli počastiti.

Prema dostupnim podacima, ove godine, u šest od devet župa Ramskog dekanata predviđena je podjela sakramenta sv. Potvrde i to u župama: Doljani, Gračac, Uzdol, Prozor, Rama-Šćit i Rumboci.