Već jedanaestu godinu za redom župljani župe sv. Franje Asiškog iz Rumboka, želeći oživjeti sjećanje na Divu Grabovčevu i oteti zaboravu život u planini proslavljaju Sv. Josipa Radnika, ujedno i Praznik rada, u mjestu Divina rođenja - Brajinovu Docu.

Makar i na jedan dan Zahum postane ono što je nekada bio – naseljeno planinsko selo. Zajedno sa svojim prijateljima i dragim gostima vrate u ovo planinsko mjesto sjećanja na dane nekog jednostavnijeg i manje stresnog života. Probude se uspomene i sjećanja iz djetinjstva, uspomene na drage ljude kojih više nema, uspomene na trenutke života koji su unosili one jednostavne, spontane, bezazlene, ali ipak ljudske trenutke radosti u život.

Druženje je započelo svetom misom koju je, u krugu replike stare ramske kuće, replike doma Dive Grabovčeve, predvodio sin ove župe fra Antonio Baketarić, vikar u župi Svetoga Duha u Novoj Biloj, uz suslavlje rumbočkog župnika fra Jure Perića i još nekoliko drugih svećenika.

Misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao je zbor župe Rumboci.

Nakon sv. mise uslijedilo je narodno veselje; točnije nadmetanje i druženje u starinskim sportovima ili vještinama: bacanje kamena s ramena, skok u dalj i potezanje užeta.

Organizatori su osigurali i nagrade pobjednicima, a sponzor je bio Župni ured Rumboci.