Ponekad, da bi se bolje i jasnije vidjelo, potrebno je  odmaknuti se i iz daljine pogledati. Ovih dana, Ramsko jezero, uokvireno snježnom bjelinom i kontrastima, ima posebnu ljepotu, i uvjereni smo da je fotografirano stotine, ako ne i tisuće puta. Ipak, većina fotografija nastane na mjestima gdje je pristup lagan i odakle „svi“ fotografiraju.

Prizori Ramskog jezera koji se ovih dana mogu vidjeti, posebno u trenucima kada nestanu oblaci, sunce zasja i hladnoj vodi daje svu puninu nebeskog plavetnina – kontrasti koji se rijetko ponavljaju i koje samo ponekad možete „uhvatiti“, dovoljan su razlog da se ostave sve obveze i uzme fotoaparat.

Priliku za uspeti se na tisuću metara nadmorske visine, na mjesta s koji se otvara pogled na većinu Gornje Rame i jezera, i na koja rijetki dolaze, visoki snijeg ni zaleđeni put nisu problem.

Nastavljajući s prikupljanjem materijala za turističko-promotivnu kampanju #VisitRama jučer smo prošetali prostorom koji se uzdiže iznad južnog dijela jezera i prikupili vrijedan materijal.

Dio fotografija donosimo u fotogaleriji, pogledajte i uživajte u prizorima koji se ne viđaju baš svaki dan...

A kako izgledaju 4 godišnja doba na Ramskom jezeru pogledajte u videu: