U organizaciji Sindikalnih podružnica (sindikalna podružnica OŠ Marka Marulića Prozor, sindikalna podružnica OŠ fra Jeronima Vladića Ripci, sindikalna podružnica OŠ Ivana Mažuranića Gračac i sindikalna podružnica SŠ Prozor), zajedno s djelatnicama vrtića Ciciban, u motelu Rama svečano su obilježili Dan učitelja uz nazočnost gotovo svih djelatnika zaposlenih u osnovnom i srednjem obrazovanju u našoj Općini.

Sindiklani povjerenik Milan Topić pozdravio je sve  nazočne prosvjetne djelatnike i umirovljene djelatnike.

Poseban trenutak svečanosti je bio ispraćaj Blaža Batinića, nastavnika likovne kulture, i Anđe Meštrović, spremačice u OŠ Marka Marulića, u zasluženu mirovinu. Uz prigodan dar kolegice i kolege su im poželile da dane u mirovini provedu u zdravlju i veselju.

Obilježavanje Svjetskog dana učitelja je prilika da se učiteljima bar na jedan dan pokloni zaslužena pozornost, za sve dane, mjesece i godine koje provode radeći sa djecom. Cilj Svjetskog dana učitelja je pružiti podršku i društvenu važnost koju zaslužuju učitelji kako bi se osiguralo da oni u budućnosti ispunjavaju potrebe mladih generacija, ali i podizanje obrazovanja na razinu društvene važnosti koje zaslužuje.

Svim učiteljima, nastavnicima, profesorima, odgajateljima i stručnim suradnicima sretan Svjetski dan učitelja uz želje da uspješno nastave misiju obrazovanja i odgoja mladih.