U Vukovaru je u petak obilježena 25. obljetnica stradanja tog grada u Domovinskom ratu i Dan sjećanja na žrtve Vukovara 1991. godine. Tom je prigodom počast Vukovaru, njegovim braniteljima kao i svim žrtvama, odalo gotovo sto tisuća ljudi koji su od ranog jutra pristizali iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva.

Počast Vukovaru odala je i ekipa rekreativaca iz Rame, koji već tradicionalno četvrtu godinu za redom, posjećuju Vukovar na obljetnicu stradanja i prijatelje u Iloku. U Vukovar smo došli organizirano autobusom „Beljo bus“ vlasnika Vlade Belje.

Nepreglednoj Koloni sjećanja, koja je išla od bolnice do Memorijalnog groblja, pridružili smo se mnoštvu naroda. Na Memorijalnom groblju služeno je euharistijsko slavlje za poginule i nestale Vukovarce, kao i za sve sudionike Domovinskog rata, a predvodio ga je kardinal Josip Bozanić.

Nakon mise ramski rekreativci su krenuli put Iloka, gdje ih je dočekao gospodin Mladen Papak s prijateljima. Mladen Papak, čiji korijeni vuku iz Rame, vrhunski je poznavatelj i proizvođač vina i poznati hrvatski enolog, a za kvalitetu vina jamčimo svi mi koji smo imali mogućnost isprobati taj vrsni napitak.

U Iloku je odigrana tradicionalna malonogometna utakmica. Nakon utakmice druženje, koje je trajalo do kasnih noćnih sati, nastavljeno je u vinskom podrumu, vlasništvo obitelji Papak.

Sutradan, 19. studenog, krenuli smo na put prema Rami. U Novom Šeheru svraćamo na ručak gdje nas srdačno dočekuju fra Josip Tomas (Mofa) i lokalni gospodarstvenik Ivo Budimir (Budo export).

Ovom prigodom želimo se zahvaliti svima koji su nam bili dragi domaćini na našem putu: obitelji Mladena Papka u Iloku, fra Josipu Tomasu i Ivi Budimiru te našem dragom profi.

Hvala svima!