Večeras je u Domu kulture u Prozoru, u organizaciji Kulturno-sportskog centra Prozor-Rama, održan humanitarni koncert „Ruku za Luku“.

Na koncertu su nastupali: Tamburaški sastav Rama-Šćit, Vokalna skupina Arabelle, Marko Bošnjak i Etno skupina Čuvarice.

Da ne postoje prepreke kada je bolest u pitanju, dokazali su večeras Ramljaci koji su se odazvali ovom koncertu i svoje priloge dali za malog Luku. Na večerašnjem humanitarnom koncertu „Ruku za Luku“ prikupljeno je ukupno  3.749,75 KM. 

Ukoliko niste bili u mogućnosti da posjetite humanitarni koncert, a želite i možete pomoći, učinite to pozivom na humanitarni broj HT Eroneta 092 890 811, pozivom donirate 2 marke za Luku.

Novčana sredstva možete uplatiti na račun Lukine majke u UniCredit banci na ime Brankica Barešić.
Brankica Barešić (Lukina majka),
Marka Marulića 8, Široki Brijeg
Unicredit banka: 45249409000
Transakcijski broj: 3382202507825934


Luka Barešić iz Širokog Brijega, a rodom iz Rame, je četverogodišnji dječak koji boluje od rane mioklone encefalopatije te mu je utvrđen stopostotni invaliditet.
Do šestog mjeseca života imao je jake epileptične napade tijekom cijelog dana svakih sat vremena. Nakon što mu je uspostavljena dijagnoza i uvedena terapija(dvije vrste antiepileptika ), napadi su se smanjili, ali su ostavili posljedicu na psihofizički razvoj.

Luka je sada zbog takvoga stanja na razini djeteta od sedam mjeseci.

Živi u podstanarstvu u peteročlanoj obitelji. Majka je nezaposlena, a otac povremeno radi.
Mogućnost pomoći Luki je presađivanje matičnih stanica operativnim zahvatom u Austriji početkom ožujka 2015. godine. Svrha zahvata je uklanjanje žarišta epinapada, kako bi se poboljšalo njegovo zdravstveno stanje i smanjilo korištenje antiepileptika.

Stručni tim liječnika je izjavio da bi dva mjeseca nakon operacije došlo do vidnih rezultata.

Operativni zahvat košta 14 000 €.

Budući da je Luki pomoć potrebna a roditelji nisu u mogućnosti platiti operaciju, traži se pomoć svih dobrih ljudi.