U organizaciji Koordinacije hrvatskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Prozor-Rama večeras je u 18 sati ispred spomen obilježja poginulim ramskim braniteljima u Prozoru na simboličan način odana počast žrtvama „Grada heroja“, svim sudionicima obrane Vukovara.

Molitvom i paljenjem svijeća i naša se općina pridružila akciji „I moj grad svijetli za Vukovar“ te je na taj način obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara koji je prije 23 godine pao u srpske ruke.
 


Sutra, 18. studenog, bit će obilježena 23. godišnjica pada Vukovara, datum koji se u Hrvatskoj obilježava kao Dan sjećanja na žrtve Vukovara.

U ljeto 1991. jedinice tadašnje Jugoslavenske narodne armije (JNA) u suradnji sa srpskim paravojnim postrojbama počele su napad na grad u istočnoj Slavoniji, čije osvajanje im je trebalo omogućiti dalje napredovanje ka zapadnim dijelovima Hrvatske, koja je dva mjeseca ranije proglasila neovisnost od tadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Vukovar je okupiran i tek je 1998. godine ponovno vraćen pod okrilje Hrvatske.

Oko tri tisuće ljudi je poginulo u napadu na Vukovar, dok je nekoliko tisuća ranjeno i protjerano...

Majke, očevi, sestre, braća vukovarskih žrtava i danas, 23 godine nakon tragičnih događaja, tragaju za svojim najmilijima. Naime, oni i dalje traže posmrtne ostatke oko 350 osoba.