S ciljem simboličkog povezivanja cijele Rame i zajedničke molitve, 2006. godine, Anto Jeličić z Podbora, pokrenuo je izgradnju Ramskog križnog puta, koji vodi od crkve sv. Ane u Podboru do brda Gračac, koje se nalazi iznad crkve.

Simboiličko povezivanje cijele Rame, urađeno je kroz postaje križnoga puta, križeve iz ramskih grobalja, Svaka postaja – križ predstavlja pojedino ramsko naselje ili župu.

Od izgradnje do danas, ovaj križni put postao je znakom jedinstva i odanosti svojim precima i korijenima koji su kroz dugu i neobično mukotrpnu povijest ostali vjerni vjeri predaka i pripadnosti hrvatskom narodnom i kulturnom biću.

Nakon trinaest godina, ideja Ramskog križnog puta, dobila je svoj nastavak. Ovih dana organizirani su radovi na proširenju i uređenju puta kojim svake godine na blagdan Cvjetnice, brojni vjernici iz ramskih župa, moleći, uspinju se do brda Gračac.

Iskorištavajući povoljne vremenskje uvjete, završeni su grubi radovi, odnosno probijanje puta. Nastvak uređenja ovisit će o vremenskim uvjetima. U planu je ravnanje trase i izgradnja stuba na na kojima je to potrebno.

Ovi radovi financirani su dobrovoljnim prilozima mještana. Potpuna realizacija ideje predviđa izgradnju manje kapelice na samom brdu Gračac.