U župi sv. Ivana Krstitelja Uzdol započele su pobožnosti križnog puta na Uzdolskoj kalvariji.

Lokalitet Uzdolske kalvarije nalazi se u mjestu Ljubunci, a postaje križnoga puta obilježene su velikim kamenim križevima i protežu se od zaseoka Kolakušići do vrha uzvišenja Gradac odnosno prekrasnog vidikovaca na kojem je od drveta napravljena zavjetna kapelica sv. Majke Terezije, a u samoj blizini je i arheološko nalazište.

U nedjelju, 18. veljače na Prvu korizmenu nedjelju, nakon redovnih nedjeljnih svetih misa u župnoj crkvi, s početkom u 15 sati upriličena je pobožnost križnoga puta na otvorenom.

Pobožnosti je predvodio mjesni župnik vlč. Ivan Ivančević.

Veliki drveni križ od prve postaje do uzvišenja Gradac iznijele su križonoše i to: Stipo Kolakušić, Ivan Knježević, Josip Mišić, Mirko Vidović, Žarko Miličević, Zoran i Stjepan Stojanović, Kazimir Juričić, Ante Stojanović, Mirko Juričić, Marinko Spahić, Ivo Brajko i Dragan Juričić.

Između postaja Molitvu krunice, predvodili su mladi župljani i župljanke koji su preuzeli brigu i oko prijenosnog ozvučenja. Tekst himna „Stala plačuć tužna mati“ pjevao je dio članova župnog zbora.
U pobožnosti je sudjelovala i s. Zora Stojanović, kći župe Uzdol.

Po dolasko na uzvišenje Gradac, pobožnost je završila zajedničkim pjevanjem pjesme „Došli smo ti Majko draga“.

Prema riječma župnika, iduća pobožnost križnog puta na ovome mjestu predviđena je na Treću korizmenu nedjelju, 3. ožujka ove godine.

Marinko Rumbočić