Danas, 25. veljače na Drugu korizmenu nedjelju, nakon redovnih nedjeljnih sv. Misa u župnoj crkvi, s početkom u 15 sati upriličena je pobožnost križnoga puta na otvorenom koju je predvodio mjesni župnik Ivo Tomić.

Prije početka pobožnosti nazočnima se obratio župnik Ivo koji je nakon pozdrava dao upute vezane za predstojeću pobožnost.
Veliki drveni križ od prve postaje ponio je župnik Ivo, a potom prijavljene križonoše koji su ga iznijeli ka snježnom vrhu uzvišenja Gradac.

Vjernici, kojih je ove nedjelje bilo 50, unatoč, hladnoći i snijegu, moleći, pjevajući, promišljajući uspeli su se uz Uzdolsku kalvariju do posljednje postaje i zavjetne kapelice sv. Majke Terezije.

Kao i prošle nedjelje, između postaja Molitvu krunice, predvodili su mladi župe Uzdol koji su preuzeli brigu i oko prijenosnog ozvučenja. Tekst himna „Stala plačuć tužna mati“ pjevao je dio članova župnog zbora „fra Stjepan Barešić“.

Po dolasku na sami vrh, nazočnima se ponovno obratio vlč. Ivo koji je izrekao riječi zahvale,obavijesti i poticaja.

Pobožnost je završila zajednički pjevanjem pjesme „Došli smo ti Majko draga“ te zajedničkim fotografiranjem.

Tijekom narednih nedjelja, sve do Cvjetne nedjelje, predviđene se korizmene pobožnosti križnoga puta na ovome lokalitetu.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić