Danas je u župi sv. Franje Asiškoga u Rumbocima bio u istinu lijep i svečani dan. Naime, jedanaestero djece ove župe, svečanim misnim slavljem, primilo je Sakrament Prve Svete Pričesti.

Prva Sveta Pričest je posebno slavlje u kojem djeca u dobi od 10 - 12 godina po prvi puta pristupaju euharistijskom stolu, te u pričesti blaguju tijelo Kristovo, koji je rekao: “Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu” (Iv 6,56). Od davnih vremena, ova su se slavlja održavala na vrlo svečani način i uvijek su prilika da se u tom trenutku obnove i krsna obećanja.

I u našoj župi to činimo svake godine početkom travnja obično na Mali Uskrs ili Bijelu nedjelju koja je ujedno i blagdan Božanskog Milosrđa. S ovim je povezano i slavlje prve svete ispovijedi, koje prethodi prvopričesničkom slavlju.

Za ovaj svečani trenutak djecu je kroz vjeronauk pripremao župni vikar fra Ivan Jelić-Balta. On je ujedno, uz župnika fra Juru Perića, pred slavio ovo sveto misno slavlje, te pod njim i pričestio djecu.

Svečano misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao je FRAMA-in zbor mladih ove župe.

Zahvalni Bogu, od srca čestitamo djeci i njihovim roditeljima na ovome danu, te im želimo ugodno druženje uz obiteljski stol.

Tekst: Franjo Iličić
Foto: Flash