Najveći kršćanski blagdan Uskrs, proslavljen je kako u filijalnoj crkvi na Lugu tako i župnoj crkvi u Prozoru. Pučku Svetu misu u župnoj crkvi u 11 sati, uz suslavlje vlč. Ivana Bošnjaka, predslavio je vlč. Ljubo Zadrić.

Tijekom propovijedi vlč. Zadrić između ostaloga pozvao je nazočne da  u životnom „trčanju“ ne izgube svoju vjeru u Uskrsloga Isusa Krista te da nastoje strpljivo činiti što više dobra.

Misno slavlje svojim sviranjem i pjevanjem uljepšali su mladi članovi i članice župnog tamburaškog sastava pod vodstvom župnika vlč. Stipe Kneževića, a svoj oboj pored ostalih dali su dvije čitačice te ministranti.

Po završetku Euharistijske službe, a prije završnog blagoslova, osim vlč. Ljube nazočnima se obratio župnik Stipo koji je izrekao riječi pozdrava, zahvale, obavijesti i Uskrsne čestitke.

Poslije euharistijskog slavlja, unatoč proljetnoj kiši, na trgu dr. Josipa Stadlera ispred župne crkve, vjernici su imali prigodu ponovno poslušati i pogledati mlade tamburaše, a nakon čestitanja, druženja te darivanja i tucanja jajima, razišli su se svojim domovima gdje je slavlje Uskrsa nastavljeno u krugu obitelji, rodbine i prijatelja.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić