Danas je u župi Gračac je održana sveta misa u 11 sati povodom svetkovine patrona župe svetog Ante Padovanskog. Misu je predvodio fra Stjepan Duvnjak, piše Gracac.info

"Sveti Anto, kao kršćanin, odrastao je i sazrijevao u dva oblika duhovnosti. Jedan od njih je svetog Augustina, a drugi oblik jest duhovnost svetog Franje. Sveti Anto rođen je u Lisabonu i stupio je u augustinski red. Tu se školovao i dobro upoznao Sveto Pismo tako da je postao učitelj Svetog Pisma. Bio je teolog. Kao učitelj Svetog Pisma susreo se s franjevcima. Kod tih sljedbenika svetoga Franje je vidio da oni žive djelom bit Evanđelja i on prelazi u franjevački red. U franjevačkom redu postaje žarki propovjednik i njegov život se tu odvija na dva područja. Jedno je čitanje i promišljanje Svetoga Pisma, a drugo područje jest pučko propovijedanje, propovijedanje puku jezikom i načinom koji je on to mogao shvatiti. Time je skrenuo pažnju na sebe i samoga pape i kardinalskog zbora. Čak su ga i oni pozivali da im propovijeda." - istaknuo je fra Stjepan u propovijedi.

"Sveti Anto se žestoko suprotstavljao pokretima koji su krivo govorili o Bogu, o čovjeku i o Crkvi i svojim propovijedanjem sveti Anto je čuvao čistoću kršćanskog nauka."-rekao je-"To je sveti Anto činio u svoje vrijeme, a mi smo pozvani da to činimo u svom vremenu. Dok se utječemo zagovoru svetog Ante u svojim skrivenim potrebama, potrebama svoga srca. trebamo moliti da nas zagovara i u hrabrosti za svoje kršćansko vjerodostojno svjedočenje."

Navečer je u 18 sati bio blagoslov djece. Vanjska proslava patrona župe biti će 17. lipnja 2018.

Više pogledajte na portalu Gracac.info