7. Ramski dani kulture u Prozoru nastavljeni su predstavom “Taximetar” koja je nastala u koprodukciji Gradskog kazališta mladih Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik.

Odlična partnerska igra i glumačke bravure Marka Mirkovića i Mateja Baškarada oduševili su brojnu publiku u Domu kulture u Prozoru.

Ova višestruko nagrađivana predstava u nepunih godinu dana oduševljava publiku gdje god se igra.

O predstavi “Taximetar: Roman je taksista u drugom poluvremenu svog života koji je potonuo u prosjek. Njegov život uzburka “nužna reforma taxi sustava” te niz događaja iz prošlosti. Život u taksiju, upoznavanje raznih profila ljudi te suočavanje sa surovom realnošću Romana prisilili na preispitivanje vlastitog života i životnih odluka. Publiku očekuje niz zaplete i komičnih situacija dok se u Romanovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo.

Foto: Tomislav Bošnjak / rama-prozor.info