Božić je. Blagdan rođenja Spasitelja svijeta. Kroz mise zornice u četiri tjedna adventa vjernici su se pripremali za najradosniji blagdan u kalendaru katoličke crkve. Bližom pripravom kroz pokoru i ispovjed katolici se pripremaju za Božić.

U današnje moderno vrijeme blagdan Božića ne bi trebao biti strka za prolaznim dobrima. Možda se ipak trebamo vratiti iskonu naše vjere koja se ogledala u jedinstvu prvih kršćana, radosnim zajedničkim susretima i molitvama, ljubavi za bližnjega i otvorenim srcem i dušom prema Bogu svome spasitelju.

Rama je oduvijek bila kraj u kojem se odano slijedila vjera i živjelo u "strahu" od Boga. Crkva, molitva, zajednišvo danas su možda našoj Rami najpotrebniji u ovim skoro izgubljenim vremenima lutanja i traženja.

Misama polnoćkama Ramljaci su dočekali rođenje Isusovo. U ozračju radosti i veselja, molitvom i pjesmom dočekan je najradosniji dan u životu vjernika.

Dragi prijatelji, suradnci i svi ljudi dobre volje koji danas proslavljate blagdan Božića od srca Vam želimo Čestit i Blagoslovljen Božić i Sveto porođenje Isusovo.

Kako su Ramci dočekali Božić u ramskim župama pogledajte fotografije iz: Šćita, Rumboka, Uzdola, Orašaca i Gračaca.