Posljednji ispraćaj bivšeg zapovjednika HVO brigade "Rama" Marinka Zelenike uz najviše vojne počasti održan je danas na groblju u Prozoru.

Od Marinka su se oprostili njegova obitelji, brojne kolege i prijatelji...

Obred opijela predvodio je gvardijan fra Andrija Jozić a sv. Misu vlč. Ljubo Zelenika, bratić pokojnog Marinka. Vlč. Ljubo uputio je riječi ohrabrenja obitelji ali i opomenu da svi moramo donijeti svoj križ do kraja.

"Jedini istinski sudac je nebeski sudac Isus Krist i samo on prosuđuje svako srce i svaku nakanu. On jedini obećava i garantira život vječni. Ostaje nam dragi striko još samo da molimo za tebe i sve naše pokojne. Dragi naš sokole počivaj u ovoj zemlji koju si ljubio i volio!" kazao je vlč. Zelenika.

Prije ukopa od pokojnog Marinka prigodnim riječima se oprostio Ilija Petrović, suborac i brigadir u mirovini: "Dokazao si kako si spreman položiti svoj život braneći dom i domovinu. Vodio si primjerom, a zapovijedao po načinu 'Za mnom'. Tvoj autoritet je taj koji te gurao da budeš onaj kojega se slijedilo, slušalo i izvršavalo. Bio si čovjek koji je volio čovjekoljublje i žrtvu. Počivaj u miru zapovjedniče, sokole!"

Ispraćaj je završio počasnom paljbom.

Foto: Franjo Iličić / rama-prozor.info