Zato je važno i lijepo da to obnavljamo na način koji se dogodio jučer, da ponovno stanemo jedni s drugima, pozdravimo stare i steknemo nove prijatelje s kojima nas dijeli ono što spomenuh, a to je zajednička pripadnost našoj Rami. Znate li priču o Rami?! Ne, neznate, zna je samo dragi Bog koji tka naše živote i sudbine, koji svime upravlja i sve vodi. Ali možemo Mu pomoći da istka nešto lijepo, dobro i plemenito. Upravo navedenim krepostima vodila se nekolicina mladih okupljeni oko Mladeži ramske zajednice koji su jučer organizirali humanitarni turnir u nogometu. Turnir se igrao 18.2. od 14:30 u sportskoj dvorani „Sava Centar“ u Sesvetama, a završio je domjenkom za sve koji su u njemu sudjelovali. Na turniru su najbolji bili momci HVIDR-e Rama koji su direktno iz rodnog kraja došli sudjelovati u ovom događaju. Posebne zahvale idu njihovom organizatoru, Josipu Jelić koji je inicirao sudjelovanje momčadi iz Rame. Pokazalo se da ramska zemlja još uvijek ima zdraviju hranu, pa su dečki očigledno bili bolji u nogometnom umijeću.  Drugo mjesto osvojila je ekipa Rex Ramae, treće „caffe night bar Centro“, a četvrto ekipa Mladeži Ramske zajednice. Prikupljala su se sredstva za lektire u Osnovnoj školi u Ripcima, skupljeno je i donirano 8000 kn.

Nakon upriloženog domjenka na kojem su se dijelile skromne nagrade za sjećanje na ovaj susret, mladi su nastavili druženje na drugoj po redu Ramskoj večeri koja je održana u caffe night baru „Centro“. Zahvaljujemo se i vlasniku spomenutog objekta, g. Mariu Mišura koji je zajedno s mladima sudjelovao u organizaciji i pripremi cjelokupnog susreta. Tijekom večeri organizirana je tombola u kojoj su mladi dobili putovanje u vječni grad Rim od 22.-27.3., večeru za dvoje u lijepom luksuznom restoranu, besplatnu frizuru, te original nogometnu loptu. To su nam omogućili naši sponzori: trgovina FOTEX, frizerski studio „B“, restoran „Sesvetska dolina“ i Studentski pastoral Sveučilišta u Zagrebu. Najiskrenije im svima zahvaljujemo.

Tako je u ugodnom društvu i atmosferi do ranih jutarnjih sata trajalo naše druženje i nostalgija. Nismo bili u našoj Rami, ali smo bili jedni s drugima i uz druge. Nadamo se da će ovakvih i sličnih manifestacija biti sve više, pa i u samoj Rami. Preostaje nam i nadati se da će se i u rodnom kraju naći nekolicina entuzijanista koji će odlučiti zajedno s Gospodinom tkati sudbinu ovog kraja onim krepostima o kojima sam pričala. Hvala svima koji su došli i time prepoznali osjećaj pripadnosti koji ima svoj smisao samo u zajedništvu. Hvala vam što ga izgrađujete s nama bez obzira na razlike koje svaki pojedinac nâravno posjeduje. Do nekog sljedećeg susreta uživajte u slikama.

MRZ