Danas su  učenici i djelatnici OŠ Veselka Tenžere Uzdol svečano obilježili Dan škole koja nosi ime hrvatskog književnog kritičara Veselka Tenžere koji je podrijetlom iz Rame. Tom prigodom održana je priredba  koju su pripremili učitelji i učenici. Na početku programa sve prisutne pozdravio je ravnatelj škole Domin Crnjac koji je ujedno i čestitao Dan škole svim djelatnicima i učenicima. Poželio je uspješno daljnje školovanje učenicima osmog razreda.

Kroz prezentaciju, koju je pripremila pedagoginja škole Emilije Mendeš, gosti su imali priliku vidjeti što se sve radilo u ovoj školskoj godini.  Napravljen i je povijesni pregled rada škole od prvih početaka;  jedna od privh škola na ovim prostorima koja je s radom počela davne 1912.

Kroz program od dvadeset točaka smjenjivale su se razne recitacije, pjesme, šaljive školske zgode, igrokazi i ples. Za učenike koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo osigrualo je i prigodne nagrade.

Stjecajem različitih okolnosti, od rata pa sve do loše gospodarske i ekonomske situacije kakva je danas, ljudi su prisiljeni napustiti svoje domove u potrazi za boljim životom.  Posljedica toga je, nažalost, i mali broj učenika u ovoj školi; ukupno 35 učenika od prvog do osmog razreda. Usprkos tome, današnja  priredba je pokazala da „kad se male ruke slože, sve se može“. Gosti su to prepoznali i nagradili učenike velikim pljeskom.
 
Nakon priredbe druženje je nastavljeno u prostorijama škole, uz zajednički ručak i opuštenu atmosferu.
 
OŠ Veselko Tenžera Uzdol