U organizaciji župe sv. Ivana Krstitelja Uzdol i Udruge Treće bojne brigade Rama i branitelja Uzdola, danas, 14. rujna na svetkovinu Uzvišenja sv. Križa, obilježena je 24. obljetnica Uzdolskih žrtava.

Program ovogodišnje obljetnice započeo je duhovnim promišljanjem o križu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Memorijalnom centru te čitanjem imena ubijenih i poginulih.

Središnji dio programa bila je sv. Misa koju je uz suslavlje dvadesetak svećenika predslavio mons. dr. Pero Sudar, pomoćni vrhbosanski biskup.
 

Riječi dobrodošlice, zahvale i obavijesti izrekao je mjesni župnik vlč. Ivo Tomić.
U završnom dijelu euharistijskog slavlja u Memorijalnom centru biskup Sudar predmolio je Molitvu za pokojne odnosno Opijelo.
 
Da ne bude zaboravljeno

Na današnji dan 1993. godine u sklopu svoje napadajne operacije “Neretva ‘93”, pripadnici Armije RBiH u ranim jutarnjim satima na podmukao način napali su mjesto Uzdol i pri tome počinili strašni ratni zločin ubivši 41 osobu katoličke vjere i hrvatske nacionalnosti (29 civilnih osoba i 12 pripadnika HVO-a).

Od tog tužnog i žalosnog događaja, članovi obitelji nastradalih, župljani župe Uzdol kao i mnogi drugi vjernici ramskoga kraja, ali i šire, okupljaju se svakoga  14. rujna kako bi se molili i poklonili Uzdolskim žrtvama, za čije stradanje još uvijek nije nitko odgovarao.