Na starom groblju na Pomenu kod Doljana, općina Jablanica, danas je svetom misom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena 26. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja tijekom Domovinskog rata na tom dijelu bojišnice iz sastava ratnih brigada Kralj Tomislav iz Tomislavgrada i Rama iz Prozora-Rame.

Obljetnica je obilježena u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata općine Tomislavgrad i Župnog ureda sv. Ilije iz Doljana.

Kao pripadnici brigade "Kralj Tomislav" iz Tomislavgrada život su izgubili Ljilja Zrno iz Šujice, Ivan Radoš iz Omolja, Ivan Petrović iz Mesihovine i Martin Baćak iz Letke dok su s ramske strane na ovim padinama poginuli hrvatski branitelji Nenad Bilić i Josip Pušić, te Marko Miljko iz Jasenice kod Mostara.

Brojna rodbina, prijatelji, suborci, ratni zapovjednici te druge osobe iz društvenog i političkog života, kako iz ratnog vremena tako i sada, okupili su se na Pomenu gdje su se na dostojanstven način, uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, prisjetili poginulih tomislavgradskih i ramskih hrvatskih branitelja koji su tijekom ratne 1993. godine dali svoje živote.

Sveto misno slavlje predvodio je fra Stjepan Pavličević, župnik župe Doljani.