Više od sedam tisuća mladih sudjelovalo je u subotu na euharistijskom slavlju na Gradskom stadionu koje je predslavio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak povodom Susreta katoličke mladeži u Bjelovaru, a poruku im je poslao i Papa - da ustanu i posvjedoče Božju ljubav i brane istinu.

Oko podneva mladi su se počeli okupljati u središnjem bjelovarskom parku, a zatim je velika procesija krenula prema Gradskom stadionu gdje je služena sveta misa.

Na misi su koncelebrirali brojni biskupi, među kojima apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije nadbiskup Želimir Puljić, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić te brojni svećenici iz hrvatskih i bosansko-hercegovačkih biskupija.

I mladi iz Rame sudjelovali su na susretu katoličke mladeži u Bjelovaru.

Vjerujemo da je našim Framašima ovo bilo jedno lijepo i nezaboravno iskustvo. Nadamo se da su sa sobom ponijeli najljepše uspomene i još jednom uvidjeli kolika je snaga naše vjere.

Veliko hvala svim organizatorima koji su nas lijepo ugostili i pobrinuli se da još jedan susret prođe na najbolji mogući način.

Mir i dobro!

Frama Rama-Šćit
Tekst: Ivana Jozić; Foto: Tomislav Bošnjak