U subotu, 30. srpnja, u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru, na trgu dr. Josipa Stadlera s početkom u 11 sati, euharistijsko slavlje svoje Mlade mise uz koncelebraciju 28 svećenika predslavio je mladomisnik vlč. Ivan Ivančević. Mladomisničko geslo vlč. Ivana bilo je „Radujte se u Gospodinu uvijek (Usp. Fil 4, 4).

Nakon procesijskog dolaska na prostor vanjskog oltara, mladomisnikovi roditelji Petar i Milenka podijelili su svoj roditeljski blagoslov sinu i slavljeniku vlč. Ivanu.

Riječi pozdrava, dobrodošlice, zahvale i obavijesti izrekao je mjesni župnik vlč. Stipo Knežević.

Riječi prigodne propovijedi slavljeniku i nazočnim vjernicima uputio je mladomisnikov bivši profesor mons. mr. sc. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa BK BiH.

U završnom dijelu Svete mise, mladomisnik Ivan obratio se riječima zahvale, a potom je zajedno s drugim novozaređenim svećenicima podijelio mladomisnički blagoslov.

Svečanom euharistijskom slavlju osim ostalih svećenika, časnih sestara i vjernika (bogoslova, sjemeništaraca, čitača, pjevača …) kroz čitanja prigodnih čitanja, recitaciju, prinos darova doprinijeli su i članovi mladomisnikove obitelji, rodbine, susjeda i prijatelja.

Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uzveličali su članovi mješovitog župnog zbora pod vodstvom gđice Ane Topić i uz pratnju župnog tamburaškog sastava.

Po završetku svečane Svete mise obitelj, rodbina, prijatelji … imali su priliku čestitati mladomisniku, od njega primiti mladomisnički blagoslov te se s njim fotografirati.

Slavlje Mlade mise nastavljeno je kod obiteljskoga stola uz narodno veselje koje je potrajalo do poslijepodnevnih sati.
Mladomisnikov crkveni kum bio je vlč. Marin Marić, župnik u Deževicama, a civilni kumovi bili su mladi bračni par Danijel i Antonela Drinovac.

Iz životopisa mladomisnika Ivana

Vlč. Ivan Ivančević sin je Petra i Milenke r. Topić, a rođen 1. studenog 1991. godine u Jaklićima (općina Prozor-Rama). Dolazi iz župe Presvetog Srca Isusova Prozor. Kršten je u župi Uznesenja BDM – Rama-Šćit, 1. prosinca 1991. godine. Krizman je u Prozoru 30. travnja 2005. Vlč. Ivan ima pet sestara i to: Ružicu, Zoricu, Katarinu, Mariju i Luciju. Inače, mladomisnikova obitelj živi u obiteljskoj kući u ulici Kralja Tomislava u Prozoru. Isto tako, vlč. Ivan zajedno sa svojom obitelji imao je čast sudjelovati u Prinosu darova tijekom svečane Mise prilikom posjete sv. Oca pape Franje Bosni i Hercegovini, 6. lipnja na Koševu u Sarajevu. Mladomisnik Ivan pohađao je OŠ Marka Marulića u Prozoru, a gimnaziju i sjemenište u KŠC „Petar Barbarić“ u Travniku. Po završetku malog sjemeništa upisuje se u VBS, te studira na KBF-u u Sarajevu gdje je i diplomirao 10. studenog 2015. Sveti red đakonata podijelio mu je uzoriti gospodin Vinko kard. Puljić, nadbiskup metropolita Vrhbosanski, 29. studenog 2015. u sarajevskoj prvostolnici. Sveti red prezbiterata (svećeništva) primio je po rukama Uzoritog kardinala Vinka Puljića u Vrhbosanskoj prvostolnici na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja ove godine.

Za slavlje Mlade mise vjernici su se i duhovno pripremali, pa je tako u srijedu 27. srpnja sv. Misu predslavio fra Jure Perić, petak, u četvrtak 28. srpnja don Milan Ivančević i u petak, 29. srpnja vlč. Franjo Ivandić.