Ove godine Božić smo dočekali u posebnim okolnostima. Zbog epidemioloških mjera i odluka nadležnih institucija, nakon dugo godina, u ramskim župama, umjesto misa Polnoćki, služene su mise s početkom u 20 sati.

Unatoč brojnim ograničenjima, istovremeno svečano, ali i neobično. Nije ono na što smo svi navikli svih prethodnih godina. Nije ono zbog čega se dolazi kući iz tuđine, barem na dan ili dva.

U nadi da ćemo Božić 2021. godine dočekati onako kako se u Rami od davnina činilo, svima vama, u Rami ili daleko od Rame i obitelji želimo sretan Božić!

U crvki Uznesenja Blažene Djevice Marije na Šćitu, svečano misno slavlje u 20 sati, predslavio je gvardijan fra Branko Malekinušić, uz suslavlje trojice fratara.

Misno slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uveličao je župni zbor.

U župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru također je slavljena Misa u 20 sati.

Nakon procesijskog dolaska Misu je uz suslavlje domaćih sinova vlč. Ljube Zadrića i vlč. Josipa Dedića, predslavio župnik Marko Tomić.

Prije završetka same propovijedi u ime župnog ureda, nazočnih svećenika, časnih sestara i u svoje osobno ime župnik je uputio riječi Božićne čestitke.

Misno slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uzveličali su članovi i članice Mješovitog župnog zbora pod ravnanjem s. Marinele Zeko, SMI.

U filijalnoj crkvi na Orašcu sv. Misu predvodio je fra Luka Šarčević.

Pogledajte fotografije u našoj Galeriji!

Sretan Božić!