Kao što je bilo i najavljeno, danas, 31. srpnja na Osamnaestu nedjelju kroz godinu, slavljena je Sveta misa sekundicija mladomisnika vlč. Ivana Ivančevića na rimokatoličkom groblju Jaklići u župi Uznesenja BDM Rama-Šćit.

Tijekom Službe Riječi, tekstove nedjeljnih čitanja i tekst Molitve vjernika pročitale su mladomisnikove sestre i rodica: Zorica, Marija, Lucija i Ana Ivančević. Odlomak Lukinog evanđelja navijestio je vlč. Ljubo Zadrić.

Nakon navještenog teksta evanđelja nazočnima se u prigodnoj obratio mladomisnik Ivan koji je iznio promišljanja vezana za razliku između bezumnosti i genijalnosti, za važnost molitve i življena prema Kristovim naputcima... U završnom dijelu propovijedi poručio i zaželio je da vjernici nastoje živjeti ispunjeni mudrošću Duha Svetoga.

U vremenu prije blagoslova i otpusta vjernika, mladomisnik se još jedanput zahvalio svima onima koji su pomogli oko njegove svećeničke formacije i proslave Mlade Mise, a potom je predmolio molitvu Opijela za pokojne.

U euharistijskom slavlju pored članova, obitelji, rodbine, susjeda, prijatelja ... sudjelovali su i bogoslovi, a koncelebrirao je vlč. Ljubo Zadrić, drugi prozorski mladomisnik.

Po završetku euharistijskog slavlja uslijedilo je fotografiranje ispred grobaljske kapele te okrijepa podno samoga groblja.
U poslijepodnevnim satima u prozorskom župnom dvorištu pod šatorom upriličen je ručak za obitelj, rodbinu, susjede, prijatelje i poslužitelje.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić