Danas je u župi Doljani, mjestu ispunjenom vjerom i duhovnošću, održana svečanost krizmanja u kojoj je biskup Tomo Vukšić podijelio sakrament krizme šestero mladih krizmenika. Svečanosti je nazočilo mnogo vjernika, a crkva je bila ispunjena radosnim ozračjem i oduševljenjem, piše portal Doljani.info

Misno slavlje uz biskupa Tomu Vukšića, koncelebrilaro je nekoliko svećenika, pružajući duhovnu potporu i molitvu kako bi se mladim krizmenicima pružila snaga i blagoslov u ovom važnom trenutku njihovog života. Biskup je svojom prisutnošću i riječima ohrabrio krizmenike da nastave putem vjere, ljubavi i služenja svojoj zajednici.

Nakon mise, sve prisutne je čekalo iznenađenje ispred crkve. Fotografije koje su uslijedile bile su svjedočanstvo sreće i ushićenja. Krizmenici, biskup Vukšić, svećenici i vjernici zajedno su se fotografirali kako bi zabilježili ovaj važan trenutak. Grupne slike izazvale su osmijehe i veselje, stvarajući trajno sjećanje na ovaj poseban dan.

Krizma je jedan od najvažnijih sakramenata u katoličkoj vjeri. Simbolizira primanje Duha Svetoga i potvrdu vjere. Ovaj čin označava prelazak iz djetinjstva u zrelost, potičući mlade ljude da preuzmu veću odgovornost za svoju vjeru i život u skladu s kršćanskim načelima.

Fotografije pogledajte OVDJE