Kao što je i najavljeno, danas je na Uzdolu upriličena proslava Dana udruge Treće bojne i branitelja Uzdola i treći susret iseljenih i sadašnjih župljana župe Uzdol pod nazivom IVANDANSKI SVITNJACI.

Program obilježavanja započeo je pobožnošću križnoga puta na otvorenome. Hod je započeo kod prve postaje u Kolakušićima, a potom su sudionici moleći, promišljajući i noseći veliki drveni križ u zajedništvu sa dvojicom svećenika uzišli na brdo Gradac kod zavjetne kapelice. Pobožnost je predvodio Ljubo Zelenika u zajedništvu s Pavom Crnjac.

Svetu misu na povijesnom lokalitetu brda Gradac uz suslavlje don Ljube predslavio je Pavo Crnjac.

Poslije zajedničkog fotografiranja, nazočni su se uputili u kompleks Memorijalnog centra kod župne crkve na Uzdolu. Ispred spomen ploče, don Ljubo je izmolio za pokojne, a predstavnici udruga zapalili su svijeće. Iduća točka programa bila je mimohod sudionika do spomen obilježja na Ceru gdje je nakon intoniranja himne hrvatskog naroda, Pavo Crnjac predmolio molitvu za  pokojne, a potom su predstavnici udrga i institucija položili vijence i zapalili svijeće. Nazočnima se ovom prigodom govorom obratio predsjednik Udruge Treće bojne Josip Prskalo koji je potom u ime Udruge uručio zahvalnice.

Završna točka programa bilo je druženje na otvorenome na lokalitetu školskog dvorišta.

U večernjim satima, upriličeno je paljenje velikoga svitnjaka.