Nakon što je proteklih mjeseci obilježio nekoliko značajnih obljetnica, jučer je OO HDZ BiH Rama na Lugu organizirao sportsko-rekreacijsko druženje svoga članstva i stranačkih dužnosnika s viših razina izvršne i zakonodavne vlasti, među kojima posebno izdvajamo hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ BiH dr. Dragana Čovića, i njegovu zamjenicu i dopredsjednicu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjanu Krišto.  

Druženju na Lugu  su nazočili i ministar pravde u Vijeću ministara BiH dr. sc. Josip Grubeša, federalni ministra pravde Mato Jozić, predsjednik ŽO HDZ BiH Rafael Gagro, ministri u Vladi HNŽ-a Slađan Bevanda i Oliver Soldo, predstavnici Senata Sveučilišta u Mostaru predvođeni rektoricom prof. dr. sc. Ljerkom Ostojić i prorektorom prof. dr. sc. Vladom Majstorovićem i dekanima nekoliko fakulteta, te direktor Sveučilišne kliničke bolnice Mostar dr. Ante Kvesić.

Članstvo OO HDZ BiH Rama imalo je prigodu upoznati se iz prve ruke s radom stranačkih predstavnika u različitim institucijama, podijeliti s njima svoje viđenje trenutne situacije u BiH, a posebno se razgovaralo o situaciji u našoj općini koja je u nekoliko proteklih godina doživljava ekonomski i demografski debakl.

Pored ozbiljnijih tema našlo se vremena i za odigravanje nogometne utakmice između predstavnika OO HDZ BiH Rama i članova HDZ BiH s viši razina vlasti. Nakon sportskog dijela programa okupljenima se obratio predsjednik OO HDZ BiH Rama dipl. ing. Drago Tule, koji se u svom govoru posebno osvrnuo na rezultate na proteklim općim izborima. Uz zahvale svima koji su na bilo koji način doprinijeli izbornoj pobjedi HDZ BiH, predsjednik Tule se posebno zahvalio predsjedniku dr.  Čoviću, na ukazanoj podršci koju i svojom nazočnošću dokazuje, ali i pozicioniranjem kadrova OO HDZ BiH Rama na različite odgovorne državne dužnosti, gdje je posebno istaknuta pozicija državnog ministra pravde, što je najviša funkcija koju je itko od kadrova  OO HHDZ BiH Rama ikada obnašao.  

Tule se u svom obraćanju usputno osvrnuo i na  nesposobnost aktualne općinske vlasti, a veći dijelom se bazirao na viziju OO HDZ Rama razvoja općine Prozor-Rama. Ramski gospodarstvenici su ti koji trebaju biti pokretačka snaga gospodarskog oporavka našeg kraja, a političke strukture trebaju stvoriti odgovarajuće ozračje za ulaganje i gospodarski oporavak, što jamči dolazak i drugih investitora na područje naše općine, zaključio je Tule. Druženje je nastavljeno uz pjesmu i ugodan razgovor do kasnih večernjih sati. 
 
OO HDZ BiH Rama