Služenjem sv. mise u crkvi sv. Ilije u Masnoj Luci, jučer je završen 18. Memorijalni susret planinara „Ivica Plazonić“, koji se u organizaciji HPD „Pločno“ i HPD „Malačka“ iz Kaštel Starog, održava svake godine. Susret je započeo u petak, a njegov središnji dio bio je u subotu, kada je organiziran uspon na najviši vrh Čvrsnice – Pločno. Kao i prethodnih, i ove godine, susret je bio odlično organiziran i iznimno posjećen.

Veliki broj planinarskih društava i planinara sudjelovalo je na ovome susretu, među njima i sedmero članova HPD „Rama“.

Zbog obveza, članovi HPD „Rama“ u kamp u Masnoj luci stigli su u subotu u ranim jutarnjim satima i nakon pripreme opreme, krenuli prema najvišem planinskom vrhu u Hrvata – Pločnom.

Kao i prethodnih godina, i ovaj uspon, osiguravali članovi HGSS-a, stanice Posušje, čije je poznavanje terena i iskustvo bilo od velike pomoći.

Uz odlične vremenske prilike i povremene stanke, uspon je tekao dobro. Nakon četiri sata aktivnog hoda, dolazi se na Pločno (2228 mnv) s kojega se pruža izvrstan pogled na sve strane. Čabulju, Prenj, Vran, Ljubušu, Radušu i Vranicu u daljini...
Nakon odmora, ručka i fotografiranja, uslijedio je povratak istom stazom kao i uspon. Za silazak je bilo potrebno manje vremena nego za uspon, pa je nakon tri sata ekipa došla do kampa, gdje je uslijedio odmor, ručak i osvježenje.

Nakon odmora, kao i prethodnih godina, organizirane su različite aktivnosti i igre planinara i uručenje zahvalnica sudionicima nakon čega je nastavljeno druženje od kasnih večernjih sati.

Što reći na kraju? Odlično i aktivno provedna subota, za neke otkrivanje novih terena i njihovih ljepota. Ljepota kojo ćemo se zasigurno oept vraćati, ne samo u povodu ovoga Memorijala.

Zahvaljujemo domaćinima na odličnoj organizaciji susreta, kao i članovima HPD „Rama“, posebno curama. Svaki ovakav susret donese novo iskustvo i nova poznanstva, što ni ovaj put nije izostalo.

HPD Rama