Jutros u 5 i 30 je trinaest hodočasnika iz Međugorja, nakon hodočasničkog blagoslova, krenulo na zavjetno hodočašće prema Rami, Šćitu i Majci od Milosti, a sve pod nazivom „Od Gospe do Gospe“. Ovom broju planira se pridružiti još hodočasnika na jednoj od etapa. Dolazak u Ramu planiran je 7.9.2022. Hodočašće se odvija u tri etape. Prva etapa je od Međugorja do Izbičnog. Druga etapa od Izbičnog do Vrleti i treća od Vrleti do Rame.

"Ovo je prvo hodočašće kojem je cilj da se nastavi i svake sljedeće godine", kazala je za Rama-Prozor.info idejna začetnica Lucija Bajkuša.

Lucija je jedna od žena koja pomaže pri dočeku ramskih hodočasnika u obiteljskoj kući Dinka Juričića koji je ramskoj javnosti poznat kao inicijator Gospinog trga u Rami.

 „Želim biti dio ove ljubavi, zajedništva“ – Lucijini su motivi koji su je potaknuli na sve ovo.

Svoju ideju je podijelila s drugim ljudima uključenima u doček ramskih hodočasnika, a oni prihvatili s radošću. Tako je s Dinkom Juričićem glavni organizator uz ramskog domaćina Ivana Bilića.

„Ovo je uzvratno hodočašće u Ramu“ - navodi nam Dinko Juričić.

Put je zahtijevan, ali kako veli Lucija: „Glava puno toga pokreće. Čovjek nikad fizički nije spreman da on to može, ali snaga volje i uma u kombinaciji nema granice.“

Ramljaci na ljubav uzvraćaju ljubavlju pa su noćenje i okrijepa osigurani.

Hodočasnicima želimo sretan put sa što manje žuljeva.