Kao i prethodnih i ove Četvrte (Sredoposne) korizmene nedjelje u župi sv. Ivana Krstitelja Uzdol, upriličena je pobožnost križnoga puta na otvorenome.  

Veliki drveni križ od prve postaje ponio je fra Andrija Jozić, a između preostalih  postaja „Uzdolske kalvarije“ križ su nosili slijedeći vjernici: Ivan Zadrić, Dragan Zadrić, Igor Beljo, Petar Knežević, Anto Stojanović (pok. Janjka), Luka Ljubić, Anto Bošnjak, Mijo Ćurić, Mijo Tadić, Ivan Kolakušić (poštar), Ivic Jurić i Mile Jozić.

Molitvu krunice između postaja predvodile su Marija Stojanović i Marija Tadić, a tekst himna „Stala plačuć tužna mati“ pjevao je dio članova župnog zbora „fra Stjepan Barešić“.

Po dolasku na vrh uzvišenja Gradac točnije kod zavjetne kapelice blažene Majke Terezije, a nakon završnog blagoslova fra Andrije i pjevanja pjesme „Došli smo ti Majko draga“, upriličeno je zajedničko fotografiranje. U ovo-nedjeljnoj pobožnosti križnoga puta sudjelovalo je 256 vjernika/ce.

Pobožnost križnoga puta predvodio je župnik župe sv. Ilije Proroka, fra Andrija Jozić koji je ispred pojedinih postaja čitao tekstove molitvi i promišljanja iz knjižice “Križni put hrvatskog naroda“.

Ozvučenje su nosili Žarko Madžar i Ivan Knežević. Veliki drveni križ na početak križnoga puta donio je Pavle Jeličić, a kao i prethodnih nedjelja nakon završetka pobožnosti vratio ga je Jakov Kolakušić.

Riječi dobrodošlice, uputa, zahvale i poticaja izrekao je mjesni župnik vlč. Miljenko Džalto, koji je isto tako najavio i predstojeću pobožnost na Petu korizmenu nedjelju.
 
Tekst: Marinko Rumbočić
Foto: Damir Mišura