U organizaciji HKK Rama uz potporu generalnog pokrovitelja Općine Prozor-Rama, te niza vjernih sponzora i ostalih pokrovitelja večeras u Prozoru završen je turnir u "uličnoj košarci" na kojem je sudjelovalo ukupno 14 timova.

Trodnevni atraktivni turnir novog olimpijskog športa 3×3 (ulične košarke) odigran je na specijalnoj plastičnoj podlozi za basket postavljanjoj na terenu OŠ "Marko Marulić" Prozoru.

Ekipa Makarska 3x3 pobjednici su 19. Streetball Rama u Prozoru, nagrađeni s peharom i novčanom nagradom u iznosu od 3000 KM. Oni su u finalu pobjedili tim ''Damask Sarajevo'' 21:15, kojima je pripala nagrada za drugo mjesto u iznosu od 1200 KM. Timu "Old Cambio Zagreb" za osvojeno treće mjesto pripala je nagrada u iznosu od 500 KM.

Pobjednici u zakucavanju Ivan Pačar te u tricama Oliver Ovrebo Silveira nagrađeni su po 100 KM.

Streetball Rama igran je po službenim FIBA 3x3 pravilima na kojem su odlično sudili: Ilija Mišura i Alen Turić.

Turnir za juniore (godišta 2002 i mlađe) biti će sutra, 2.8.2021., ukupnog nagradnog fonda od 850 KM i za one najmlađe uzraste u vrijednosti 250 KM.

Svi rezultati, raspored utakmica, spisak igrača i ostalo tijekom turnira blagovremeno je ažurirano na stranici "Streetball Rama" i na službenoj stranici međunarodne svjetske organizacije za basket "playfiba3x3" uz izvrsno praćenje medijski pokrovitelja: rama-prozor.info, ramski-vjesnik.ba i Radio postaje Rama.

19.Streetball Rama 2021. protekao je u fantastičnoj športskoj atmosferi uz nazočnost velikog broja gledatelja a imao je i kao nikada do sada međunarodni karakter jer na turniru nastupili su igrači iz petnaestak gradova iz pet država Europe: Švedske, Njemačke, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

U revijalnom dijelu programa nastupile su "Ramske mažoretkinje" koje su svojom izvedbom uveličale ovaj športski događaj.

Tekst: Ivica Čuljak / Streetball Rama