U organizaciji HKK Rama uz potporu generalnog pokrovitelja Općine Prozor-Rama, glavnih pokrovitelja: Alf Marketa d.o.o., Vodograda d.o.o. i Magazinske klet Zagreb te niza vjernih sponzora večeras u Prozoru završen je turnir u "uličnoj košarci" na kojem je sudjelovalo ukupno 15 timova.

Trodnevni turnir odigran je na plastičnoj podlozi za basket postavljanjoj na terenu OŠ "Marko Marulić" Prozor.

Ekipa "La Pont", (u sastavu Nikša Milinović, Nikola Nedimić i Nenad Jovičić), su 18. Streetball Rama u Prozoru, nagrađeni s peharom i novčanom nagradom u iznosu od 2500 KM. Oni su u finalu pobjedili tim "Mammals Club" (u sastavu Ante Ćališ, Ante Ćavar, Marko Meter i Pero Zelenika), kojima je pripala nagrada za drugo mjesto u iznosu od 1200 KM. Timu "Spalato" (Ivan Jukić, Luka Petrušić i Stanko Kujundžić), za osvojeno treće mjesto pripala je nagrada u iznosu od 500 KM.

18. Streetball igran je pod posebnim mjerama opreza sukladno trenutnoj situaciji gdje su sve relevantne službe bile uključene u osiguranju uvjeta: Vatrogasno društvo Rama u dezifenkciji terena, Crveni križ i volonteri na mjerenju tjelesne temperature i slično kao i svi nazočni na turniru pridržavajući se uputa i kodeksa ponašanja.

Turnir je igran po službenim pravilima "FIBA 3x3" na kojem su sudili Ilija Mišura i Filip Lovrić.

Nakon odigrane finalne utakmice uručene su nagrade timovima u navedenom iznosu kao i pobjednicima u zakucavanju Aldinu Đelmi te u tricama Anti Krajinoviću po 100 KM.

Turnir za juniore (godišta 2001 i mlađe) je sutra, 27.7.2020., ukupnog nagradnog fonda od 650 KM i za najmlađe uzraste u vrijednosti 250 KM.

Svi rezultati, raspored utakmica, spisak igrača i ostalo tijekom turnira blagovremeno je ažurirano na stranici "Streetball Rama" i na službenoj stranici međunarodne svjetske organizacije za basket "playfiba3x3" uz izvrsno praćenje medijski pokrovitelja: rama-prozor.info, ramski-vjesnik.ba i Radio postaje Rama.

U revijalnom dijelu programa nastupile su Ramske mažoretkinje koje su svojom izvedbom uveličale ovaj športski događaj.
Uz ispriku ako sam nekoga ili nešto zaboravio, napominjem da smo mi tek izašli iz "djetinjstva" i postali punoljetni s organizacijom ovog 18. turnira za koje je sve zaslužan dugogodišnji igrač/kapiten i sada veteran, trener i predsjednik kluba Ivica Vukoja.

Na kraju u svoje osobne ime i u ime organizatora ZAHVALJUJEM SE SVIMA VAM koji ste pomogli i dali potporu u organizaciji turnira.

Tekst: Ivica Čuljak
Foto: Mario Beljo