Uz zahvalu publici koja vjerno podržava kulturne događaje u ZSO, gospođa Ćužić je istaknula humanitarnu stranu spomenutog projekta. Naime, sva sredstva od dobrovoljnih priloga te ulaznica za predstave u MJESECU KAZALIŠTA, namijenjena su opremanju sobe za Senzornu terapiju u Domu „Marija Naša Nada.“

U jednosatnoj predstavi, „DIVA GRABOVČEVA“ u izvedbi KUDA „Hrvatska sloga“ RAMA, glumci su dramatično predočili čuvenu predaju o tragičnom, ali svjetlom liku mlade djevojke Dive iz Rame i nasilnog mladića Tahirbega s Kupresa. Iako je riječ o amaterskoj skupini, gledatelji su imali prigodu uživati u profesionalnoj dramskoj izvedbi.

Dramski igrokaz urađen je na inicijativu organizatora gosp. Zorana Stojanovića, profesora u Srednjoj školi Prozor i članova dramske sekcije KUD-a „Hrvatska sloga“. Adaptaciju tekstova sačinio je nastavnik hrvatskog jezika i književnosti u OŠ fra Jeronima Vladića u Ripcima, gosp. Milan Topić te dramaturg iz Travnika, gosp. Anto Bilić kao glavni redatelj.

Glumci: Nikolina Kovačević, Josip Ćališ, Tomislav Šarčević, Dražen Petrović, Antonija Stojanović, Tomislav Barešić, Ana Mariaj Drežnjak, Leo Dolić, Marija Zadrić, Ivan Šimunović, Matea Juričić, Petar Šakota, marinko Pavlović.

Nakon zanimljive i hvalevrijedne izvedbe uslijedilo je prigodno druženje s izvođačima.

Sljedeća predstava 'Otirač' u izvedbi mostarskog glumca Ive Krešića će biti izvedena 3. studenoga, u Kripti Zavoda Sv. Obitelji s početkom u 19.30h.

Sanijela Matković