Jučer, 14. listopada u školi na Lugu koja djeluje kao područna škola OŠ Marka Marulića Prozor, prigodnim programom obilježeni su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U ime domaćina nazočnima se obratila malena voditeljica Katarina Pavković.

Tijekom programa, učenici i učenice razredne nastave izveli su ukupno 11 točaka koje su bile protkane recitacijama, igrokazima i pjesmama.

Program su igrokazom Želio bih biti otvorili učenici četvrtoga razreda, a u nastavku programa o važnosti zrna i kruha, prvim pekarima i mljevenju progovorili su učenici drugoga i trećega razreda.

U drugom dijelu manifestacije, nastupila je najmlađa učenica, učenice petoga razreda sa četiri točke, nakon čega su svi učenici zajednički zapjevali na temu plodova zemlje, kruha i jesenskih kiša.
 
Nakon završnog govora voditeljice i blagoslova vlč. Stjepana Didaka, prozorskog kapelana, nazočni su imali priliku pogledati izložene radove i zasladiti se ukusnim plodovima zemlje, pripremljenim pecivima i kolačima.

Osim vrijedne dječice, učiteljica Ljiljane i Slađane, vjeroučitelja Marinka, za realizaciju ove ove hvalevrijedne manifestacije zaslužne su bile i vrijedne domaćice Luga i Škorbućana (Papaka).

U priredbi su osim gore spomenutih učiteljica, roditelja, rodbine, s. Ružice ... nazočili su i gosti iz Središnje škole - ravnatelj Slavko Bilić, pedagogica Monika Beljo i pravnica Ivanka Ramljak.
 
OŠ Marka Marulića Prozor