Danas je naša škola svečano proslavila svoj Dan.  Osnovna škola „Ivan Mažuranić“ Gračac  proslavila je 88. obljetnicu svoga osnutka i od tada do danas ponosno nosi ime istaknutog književnika, jezikoslovca i političara Ivana Mažuranića.

U tijeku nastavne godine kroz redoviti nastavni rad i kroz rad izvannastavnih aktivnosti realizirane su mnoge aktivnosti i projekti. Održana su i brojna natjecanja iz matematike, povijesti, engleskog jezika, njemačkog jezika, biologije,  natjecanje u pisanju poezije i recitiranju te glazbeni festival škola. Učenici su sudjelovali i na županijskim natjecanjima.

Učenici su aktivni i u izvanškolskim aktivnostima, te uspješni u sportu što su posebno pokazali na ovogodišnjem turniru u nogometu, stolnom tenisu i trčanju koji se održao povodom Dana škole.

 Našim učenicima želimo da i dalje vrijedno uče, rade i razvijaju neke nove vještine. Učenicima devetog (IX.) razreda želimo uspješan nastavak školovanja u željenim srednjim školama te da iz ove škole ponesu i trajne uspomene na lijepa zajednička druženja.

Posebno svečana bila je današnja priredba gdje se čulo puno pjesme i recitacija te vidjelo glume i plesa. Dio ugođaja pogledajte u galeriji slika.

Učenicima i djelatnicima škole sretan Dan škole.