U subotu, 11. veljače, u župi Presvetog Srca Isusova Prozor, svečano je obilježen spomendan Gospe Lurdske odnosno Svjetski dan bolesnika i medicinskog osoblja.

U vremenu prije početka sv. Mise, predvođeni s. Olgom Kikić, SMI djeca i mladi članovi župne zajednice, upriličili su prigodni program, tijekom kojega su izveli 9 točki prožetih recitacijama, pjesmom i pokretima.

Euharistijsko slavlje u 17 sati u župnoj crkvi predvodio je i tijekom njega propovijedao prozorski župnik vlč. Stipo Knežević.
Tijekom prigodne propovijedi župnik je izrekao riječi pozdrava, pohvale, zahvale i poticaja. Posebno je potaknuo mlade na posjete te pomoć starima i nemoćnima.

Nazočni su ovom prigodom imali li priliku primiti i Bolesničko pomazanje.

Nakon završetka euharistijskoga slavlja u župnoj dvorani za medicinsko osoblje Doma zdravlja „Rama“ te za pozvane uzvanike, upriličeno je prigodno druženje i domjenak.

Inače, Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače na spomendan blažene Djevice Marije Lurdske. Ustannovio ga je blagopokojni papa sv. Ivan Pavao II., 1992. godine, ne bi li potaknuo sve ljude da promisle o svojim mogućnostima u brizi i njezi oboljelih. Namjera je i zahvaliti svima koji skrbe o bolesnicima, zdravstvenim djelatnicima i volonterima koji su u središte svoga djelovanja stavili bolesnike i njihove potrebe.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić