U dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače održane se u petak Melodije Mostara.

U natjecateljskom dijelu programa izvedeno je 15 pjesama.

Prije početka natjecateljskog dijela publika je glazbom zaplovila u prošlost; naime, izvedeno je 10 najuspješnijih pjesama s prošlih festivala, sve od 1995. godine pa do danas.

Nastupili su Meri Cetinić s pjesmom “Moje je srce od stakla”, koju je otpjevala 1996. godine, Siniša Vuco sa skladbom “Mostaru s ljubavlju” s Melodija Mostara 1998. te klapa Hrvoje s pjesmom “Moj sretni zavičaj”, Paula Jusić sa skladbom “Noć bez svitanja”, koju je izvela prije pet godina, i etnoskupina Čuvarice s pjesmom “Divojka”.
 


U konkurenciji za festivalske nagrade nastupili su Splićanin Neno Papić, Dubrovčanin Niko Bete, Istranin Diego Zuliani, Slovenac Roko Bazika, dr. Goran Škerlep iz Njemačke, Zvone Medak, Slobodan Mišević, Pero Križanović, Antonio Čarapina, Frane Vukdelija iz Švicarske, bend Kiše jesenje iz Tomislavgrada, širokobriješki tamburaški sastav Dukati, etnoskupina Čuvarice iz Rame (s pjesmom “Sazrilo je grožđe”) i Djevojke s Cetine.
 

Ramske Čuvarice dobile su Zlatnu plaketu za pjesmu Divojka i drugo mjesto stručnog ocjenjivačkog žirija, te se ovom prilikom zahvaljuju svima koji ih podržavaju i prate njihov rad.