U ovom predbožićnom vremenu učenici i djelatnici OŠ Marko Marulić upriličili su prigodnu božićnu priredbu u dvorani Doma kulture u Prozoru.

Program priredbe koja je upriličena danas u prozorskom Domu kulture, riječima dobordošlice otvorili su voditelji programa: Marija Babić i Josip Malekinušić.

U ime Škole, Božićnu i Novogodišnju čestitku, koja je bila protkana riječima lijepih i radosnih želja te poticaja na rad, zajedništvo i povjerenje, izrekao je ravnatelj gosp. Slavko Bilić.

Tijekom programa nazočnima su se kroz 12 točki predstavili: glazbena, folklorna, recitatorska, dramska, jezična i ritmička sekcija, i nižih i viših razrednih odjela.

Program je otvorio školski zbor Djeca Rame koji je izveo tri prigodne pjesme, a nakon njih su se kroz recitaciju Molitva uz jaslice i pjesmicu Pačji ples predstavili učenici trećih razreda i dio prvačića. Recitaciju Noćas čekamo ljubav izrekli su četvrtaši i petaši, a nakon njih članovi folklorne i dramske sekcije nižih razreda izveli su splet narodnih pjesama i plesova te igrokaz Razgovor o lektiri. Pjesmicu Zeko i potočić izveli su drugaši, članice ritmičke selcije izveli su pripremljene koreografije, a posljednja generacija osmogodišnjeg obrazovanja predstavili su se izvedbom Bruder Jakob na njemačkom jeziku. Božićnu čestitku kroz prigodnu recitaciju izrekli su učenici recitatorske sekcije, a nakon njih su članovi dramske sekcije iskoristili ovu priredbu kako bi na jedan malo drugačiji način okitili svoj bor. Maleni prvačići izvedbom Zvončića zatvorili su ovogodišnju predbožićnu priredbu.

Za uređenje pozornice koja je bila ukrašena prigodnim dekoracija, potrudili su se članovi ekološke sekcije zajedno s voditeljicom Mirjanom Marić te učiteljicama Jasminkom Vladić Kuraja i Brankom Zadrić.

U okviru ove priredbe u predvorju Doma kulture održana je i Humanitarna prodajna izložba dekoracija i domaćih kolača u čijoj su pripremi sudjelovalo i Vijeće roditelja. Nazočni posjetitelji imali su prilike kupiti nešto od izloženoga, a sav prikupljeni novac u narednom vremenu biti će uručen nadarenim učenicima ove škole, koji dobro uče, a lošijeg su materijalnog stanja.

Osim vrijednih učenica i učenika za ostvarenje ovoga lijepoga događaja svakako treba zahvaliti i voditeljima sekcija, djelatnicima škole, roditeljima, jednom riječju dobrim ljudima.

Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo.

OŠ Marko Marulić Prozor