Poziv na pedaločašće u zaljev hrvatskih svetaca -  Boku kotorsku, od strane dragih prijatelja s kojima vozim zadnja 3 mjeseca, dobio sam više kroz šalu s obzirom na obiteljski život i poslovne obveze. Kako se vrijeme polaska na put približavalo, Bog je sve više micao prepreke s puta koje su me spriječavale da posjetim povijesno i duhovno mjesto Hrvata. Ipak je to bio put od 500 km.

Boka kotorska bila je san i želja za koje sam mislio da se nikad neće ostvariti. Želja za posjetom radnog mjesta svetog Bogdana Leopolda Mandića i blažene Ozane kotorske sve je više jačala. I gle čuda, Bog me posla tamo na biciklu. Mene, koji je skoro zaboravio vozit bicikl.

Dojmove s putovanja je teško stavit na komad papira. Ali, od vrućine do umora, od sumraka do zore nema ničeg što spriječava čovjeka jake volje. Posjeta Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore, proslava sv. Klare s bokeljskim Hrvatima, obilazak povijesnih znamenitosti Hrvata kao što je katedrala sv. Tripuna s riznicom i relikvijama sv. Tripuna.  Jednostavno, još jedno bogato iskustvo u riznici pedaločašća ekipe koju čine Maja Dvoršćak, Matej Paulić, Dražen Petir i ja i koja će dalje prenositi svijest o kulturnoj i duhovnoj važnosti opstanka Hrvata u Boki kotorskoj. Ekipi prijatelja kojima na čelu kolone stoji Bog, vodeći ih s ljubavlju prema ljudima kojima idu i na zečelju kolone dobri duh pokojnog prijatelja Šede čija ih ljubav prema njegovom pedaločašću gura naprijed.

Hvala svima koji su nam na ovom putu osigurali smještaj, koji su nas nahranili, dali hladne vode te u vidu duhovne i financijske pomoći. Bog vas blagoslovio.
 
Biciklistička udruga TIM GUVERNAL
Darijo Juričević