U organizaciji iseljenih župljana župe Uzdol, te udruge 3. Bojne brigade Rama i branitelja Uzdola u Innsbrucku je 12.studenog 2016. godine održan VIII susret iseljenih župljana župe Uzdol.

U 19:00h započeo je kulturno-umjetnički program. Sve nazočne goste i domaćine u ime organizacijskog odbora „Ne zaboravite Uzdol“ pozdravio je gos. Jozo Barešić. Sviranjem, pjevanjem i plesom večer su uljepšali i uzveličali gosti iz Rame etno skupina „Čuvarice“,  band „Mjesečina“ i HKUD-ovi koja djeluju u Austriji: Hkud "Kufstein", Kud "Posavina" Innsbruck, Kud "Croatia" Innsbruck, Tamburice Schwaz Pero Rotim.

Ovogodišnji susret bio je humanitarnog karaktera. Župljani župe Uzdol su i ovaj put pokazali da imaju veliko srce. Sva donirana sredstava namijenjena su za nastavak izgradnje spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.  

U ime udruge 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola skupu se obratio njezin počasni predsjednik Marinko Zelenika prvi zapovjednik Treće Bojne i zapovjednik Prve Ramske brigade. Gos. Zelenika se zahvalio organizatorima večeri, te istakao važnost gradnje spomenika jer je to dio naše povijesti koju moramo sačuvati i prenijeti  budućim generacijama. Skupu su nazočili  članovi 3. bojne sa svojim predsjednikom udruge i bivšim zapovjednikom 3. bojne gos. Josipom Prskalom.

Skupu se obratio velečasni Mario Oršolić u ime Hrvatske katoličke misije. Voditeljice programa bile su Anđa Stojanović i Josipa Karača. Da bi sve ovo ostalo zabilježeno pobrinuo se gos. Jozo Tomić i njegov Foto Video Studio „Flash“.

Bila je ovo prekrasna večer puna emocija, zajedništva i veselja koje je potrajalo dugo u noć.

U nedjelju 13. studenog u crkvi Presvetog Srca Isusova služena je sveta misa. Župnik  je pohvalio ovakve susrete i posebno je istaknuo da svoj „izvor“ trebamo posjećivati i njegovati.

Ovom prigodom udruga 3. Bojne brigade Rama i branitelja Uzdola se zahvaljuje svim članovima organizacijskog odbora „Ne zaboravite Uzdol“, svim iseljenim župljanima Uzdola i svim dobrim ljudima koji su podržali ovu večer, nesebično darovali svoje priloge za izgradnju spomenutog spomenika i bili dobri domaćini koji su se potrudili da se svi gosti osjećaju ugodno kao kod svoje kuće.

Rastali smo se uz pjesmu, gangu i kola iz naše Rame uz obećanje da se vidimo i dogodine. Ugodna atmosfera s druženja prenijela se i u autobusu na putu prema kući.
 
Tajnik udruge:
Miro Vlajčić