Proteklog vikenda,  6. i 7. listopada 2018., održan je "11. Planinarski križni put mladih (PKP)" koji je organizirala udruga mladih Studentski katolički centar Split (Skac_St) na trasi: BUGOJNO - KUPRES - RAMA

Planinarski križni put je pobožnost za mlade (i sve koji se tako osjećaju) koja se održava dva puta godišnje: korizmeni i jesenski. Traje dva dana, redovito subotu i nedjelju. Sastoji se od dvodnevnog hoda po nekom području i obilaženju četrnaest sakralnih objekata koji se tamo nalaze i kod kojih se razmatra po jedna postaja križnog puta. Hod je uvijek popraćen molitvom i žrtvom, ali i zajedništvom, pjesmom, smijehom, prijateljstvom i upornim savladavanjem prepreka.

Križni put započeo je u subotu 6. listopada kod grupe hodočasnika pod organizacijom SKAC_ST-a (oko 300 mladih) i duhovnim vodstvom fra Ante Bešlića i fra Ante Vučkovića.

Autobusi iz Splita krenuli su prema Bugojnu gdje su se sastali s ostalim mladim hodočasnicima iz Zagreba, Kupresa, Rame, a i onim domaćima iz Bugojna.

Okupljalište hodočasnika bila je crkva sv. Ante Padovanskog u Bugojnu.

Nakon uvodnih riječi organizatora (Studentski katolički centar Split (Skac_St)) i fra Hrvoja Radića, župnika Župe sv. Ante Padovanskog Bugojno, te kratke okrepe hodočasnici kreću prema Veseloj Straži.

Nakon noćenja u osnovnoj i srednjoj školi u Kupresu mladi u nedjelju 7. listopada nastavljaju svoj put preko Kupreškog polja prema Rami.

Zastali su na Zahumu, kod spomen-kuće Dive Grabovčeve, a potom na Ramskom jezeru.

Samostan i župa Uznesenja Marijina (Rama- Šćit) konačni je cilj ovog hodočašća tj. Planinarskog križnog puta.

PKP završio je svetom Misom u crkvi na Šćitu u 18 sati koju su zajedno slavili hodočasnici i domaćini iz Rame.