Danskoj i Belgiji se priključila Njemačka. Reprezentacije koje nakon prvog kruga Svjetskog prvenstva moraju kući. U jednom danu dvije. I dok je Belgija trebala pobijediti u posljednjem nastupu, Njemačkoj ni pobjeda nije pomogla. Japan je završio na prvom mjestu, savladao je Njemačku, pa Španjolsku. Sada se priča i piše uveliko o tome kako su Španjolci "pustili" Japanu. Hansi Flick, izbornik Njemačke kaže ne traži izgovore.

"Postoji toliko mnogo razloga za naše ispadanje, ali ja ne tražim izgovore. Nismo imali puno vremena za trening, ali nije sve do toga. Danas smo ispunili svoju obvezu i s travnjaka otišli s pobjedom, ali rezultat je mogao biti i bolji.Ne zanimaju me druge momčadi jer sve ovisi o nama. Ako pogledate utakmice i broj golova, krivi smo mi. Uvjeren sam da smo imali mogućnosti i šanse za pobjedu protiv Španjolske, ali morate iskoristiti te šanse, imali smo i protiv Japana. Moramo bolje da razvijamo igrače. Već duži period su nam potrebni novi igrači, posebno kvalitetni defenzivce. Moramo da se vratimo nekim osnovnim načelima", kaže Flick.

Zanimljivo, u "zaštitu" izbornika je stao Bastian Schweinsteiger, osvajač Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine. On je komentirao utakmice za ARD.

"Hansi nije toliko pogriješio, odgovornost je na igračima. Stvarno sam razočaran i šokiran kako je sve prošlo. Ovaj nastup nije bio dovoljan. Pozvali smo suparnika. Ključni problem je to što često pozivamo suparnika" analizirao je Schweinsteiger.