Objekt Cageballa Grude bio je tijesan danas za sve one koji su došli vidjeti prvi turnir u stolnom tenisu.

A sudjelovalo je ukupno 40 igrača, s tim da je bilo još 20 prijava, izvan tih 40, međutim zbog vremenskog ograničenja nije se moglo udovoljiti željama svih koji su htjeli nastupiti, ali za nadolazeće turnire zasigurno će i to biti omogućeno.

Široki Brijeg, Posušje, Ljubuški, Čitluk, Mostar, Rama, Stolac... neki su od gradova koji su bili zastupljeni na ovom turniru.
Do završnice, od 40 natjecatelja, stigla je fantastična četvorka ramsko-grudska kombinacija Dragan Đođo i Antonijo Brizar iz Rame, te Franjo Glavaš i Mate Marić iz Gruda.

U prvom ramskom polufinalu snage su odmjerili Đođo i Brizar, a u kvalitetnom meču slavio je Đođo.

Drugi polufinalni par činili su grudski majstori, danas službeno i najbolji grudski stolnotenisači Franjo Glavaš i Mate Marić. U fantastičnom polufinalu, Glavaš je bio za nijansu bolji, te se plasirao u veliko finale gdje ga je čekao Đođo.

U ramsko - grudskom finalu, naslov pobjednika je otišao u Ramu.Đođo je u fantastičnom finalu zasluženo slavio sa ubjedljivih 3-0 i tako zlatnu medalju i pobjednički pehar namjenjen pobijedniku zasluženo odnio u Ramu.Nakon braće Kolakušić koja su osvojila prvi grudski turnir 3na3 prošle godine, i prvi turnir u stolnom tenisu na Cageu Grude ide u ruke sjajnog Ramljaka.

Uz pehar i medalju, Đođu čeka i ljetovanje na Pelješcu. Gruđanin Glavaš će se, za utjehu, dobro najesti jer je dobio večeru za dvoje u restoranu Kod Barića, te pehar i medalju, a do idućeg turnira službeno je najbolji grudski stolnotenisač. Mate Marić s kojim je snage odmjerio u polufinalu i dalje je vrsni znalac ovog sporta pa ne sumnjamo da će budući okršaj dva grudska majstora biti opet dobar i dinamičan.

Vrijedi naglasiti da je tvrtka Lukas Nakić osigurala besplatnu vodu svim natjecateljima, tako da je Leda hladila grla stolnotenisača i pomagala im da podnesu teret vrhunskog, sportskog dana u Cageballu Grude. Organizatori turnira, Cageball Grude, osigurali su i večeru za sve sudinike.

Vrijedi istaknuti da je ovim povodom u Grude došao i legendarni Toni Vranjić koji je odigrao revijalni meč s pobjednikom Đođom. Vranjić je jedan od najpoznatijih stolnotenisača iz BiH, šesterostruki prvak države i trener STK Mostar. On je uvelike pomogao i organizaciju jednog ovakvog događaja.

Na kraju želimo se zahvaliti domaćinu Cageballu Grude na dobroj organizaciji turnira i sve pohvale za uigranu ekipu iako je ovo bio njihov prvi održan turnir.

Više slika na Grude.com