Mještani Luga s radošću i zajedništvom proslavljali su svetog Josipa radnika. Na dan 1. svibnja, Ljubo Zelenika predvodio je svečanu svetu misu u 11 sati. Nakon mise, odigran je turnir na kojem je sudjelovalo osam ekipa.

Prvo mjesto i nagradu od 500 KM osvojila je ekipa Torcida Ripci. Drugo mjesto i nagradu od 200 KM osvojila je ekipa Uzdol. Jakov Filipović bio je najbolji strijelac turnira te je nagrađen sa 100,00 KM i dresom Mateja Šakote, igrača HNL-a.

Koncert grupe Denirom oduševio je publiku, posebno kada im se pridružila legenda hrvatske dijaspore, Mate Bulić. Svečani kraj došao je uz impresivan vatromet koji je obasjao nebo.
 


Ovaj nezaboravan događaj ne bi bio moguć bez podrške vrijednih sponzora. Među zlatnim sponzorima ističu se Premjer World Sport doo. Čitluk, gospodin Renato Korać, Poliklinika Vitalis, dr. Goran Đuzel, te ostali velikodušni pokrovitelji poput Grantex doo Čapljina, gospodina Maria Džajkića, Pavković Plastic, Mladen Pavković te Anny Commerce, Ivan Šakota.

Mještani Luga žele izraziti zahvalnost svim gostima koji su se odazvali pozivu, putujući iz različitih gradova poput Neuma, Zepča, Orašja te Ramcima. Njihova prisutnost dodala je poseban sjaj ovom događaju, ističući važnost zajedništva i povezanosti. Također, zahvaljuju se gospodinu Reni Koraću i dr. Goranu Đuzelu bez čije pomoći ne bi ni bilo ove fešte.